Categorie: nieuwjaarstradities

De perfecte timing voor het versturen van zakelijke kerstkaarten

Het belang van het versturen van zakelijke kerstkaarten

De wintermaanden beginnen eraan te komen en we kunnen stilaan uitkijken naar de gezellige kersttijd. Daarbij hoort de mooie traditie van het versturen van kerstkaarten of nieuwjaarskaarten. Het versturen van zakelijke kerstkaarten heeft nog steeds een grote waarde in deze digitale tijden. Het is een mooie manier om uw waardering uit te drukken voor het voorbije jaar en de zakelijke relatie te versterken. Of u nu zakelijke kerstkaarten stuurt naar uw zakenrelaties, klanten of personeelsleden: dit vergt toch wel wat planning. Met onze tips kan u stressvrij en met een perfecte timing uw zakelijke kerstkaarten versturen.

De voorbereiding

U begint best 7 à 8 weken voor kerst met de voorbereiding van uw kerstkaarten. Dit is dus ongeveer begin november, maar u kan natuurlijk altijd vroeger starten. Dit is het moment om uw adressenlijst te updaten en te actualiseren. Moeten adressen toegevoegd worden? Zijn alle adressen nog correct?

Dan gaat u best even na welke personen binnen het bedrijf hun fiat geven aan de keuze van de kerstkaart. U kan vooraf al een selectie maken van geschikte kaarten, zo zal de keuze al sneller gemaakt zijn. Misschien past een bepaald kleur van kaart goed bij uw huisstijl of verkiest u een kaart met een luxe afwerking in foliedruk. Het is ook mogelijk een kerstkaart te kiezen die past bij uw sector of zelfs een kaart volledig op maat en met uw eigen foto’s.

Onze tips voor het versturen van zakelijke kerstkaarten

Nieuwjaarskaart bouwen aan een fantastisch 2020

Verzendt u uw kerstkaarten of nieuwjaarskaarten naar contacten uit de hele wereld? Kies dan voor een internationale kaart in meerdere talen. Zo kan u met één kaart al uw contacten aanspreken.

Het versturen van uw zakelijke kerstkaarten loopt van een leien dakje met onze tips

Vijftalige zakelijke nieuwjaarskaart met goudfolie in sierlijk lettertype

Vervolgens  komt de binnenzijde van de kaart aan de beurt. U kan uw kerstkaarten laten opdrukken en heeft hierbij de keuze uit een aantal verschillende tekstjes die u kan aanvullen met uw naam en/of handtekening. Verkiest u een eigen tekst? Dat kan natuurlijk ook! Op onze blog vindt u heel wat tips voor het opstellen van een eigen tekst. U kan ook uw logo laten opdrukken op de kaart, dit is dus ook het uitgelezen moment om te checken of u over de correcte versie van uw logo beschikt.

Bovendien kan u bij een tijdige bestelling ook vaak profiteren van een vroegboekkorting! Informeer even bij onze klantendienst, zodat u deze zeker niet mist.

Uw zakelijke kerstkaarten bestellen

U bestelt uw zakelijke kerstkaarten best 6 à 7 weken voor Kerstmis. Indien u deze graag wil laten bedrukken, plaatst u uw bestelling best 7 weken vooraf of nog wat vroeger. Zo heeft u voldoende tijd om de drukproef na te lezen en indien nodig nog een detail aan te passen. Als u hier tijdig mee start, ligt u mooi op schema voor een perfecte timing van uw kerstkaarten! Verzendt u uw zakelijke kerstkaarten ook naar internationale contacten? Bestel deze dan al iets eerder, want u zal ze ook wat vroeger moeten verzenden.

Hier leest u de perfecte timing voor het versturen van zakelijke kerstkaarten

Ook als u de kaarten onbedrukt bestelt, houdt u er best rekening mee dat deze nog moeten voorzien worden van een kerstgroet. Ook dan wacht u dus best niet tot het laatste moment.

Bestel uw kerstkaarten ook gerust nog enkele weken vroeger, zo bent u zeker dat uw favoriete kaart nog voldoende beschikbaar is en kan u mogelijks ook profiteren van een vroegboekkorting. Onze klantendienst informeert u graag!

Zakelijke kerstkaarten versturen

Er is niet echt een specifieke ‘startdatum’ voor het versturen van zakelijke kerstkaarten, maar in het algemeen wordt dit in december gedaan. Het ideale moment om uw kerstkaarten te versturen is dus 3 à 4 weken voor Kerstmis. Als u uw kaarten de tweede week van december verstuurt, komen deze na Sinterklaas aan. Dit is een mooi referentiepunt om uw kerstkaarten te versturen. Om de grote drukte bij de postdiensten te vermijden, verstuurt u uw kerstkaarten best vóór 15 december.

Verstuurt u ook kerstkaarten naar internationale adressen? Verstuur uw kaarten dan 4 à 5 weken voor Kerstmis. Deze kaarten zijn iets langer onderweg en zo hebben de geadresseerden ook voldoende tijd als zij u een kerstkaart wensen terug te sturen.

De perfecte timing voor het versturen van zakelijke kerstkaarten lees je hier

Zakelijke nieuwjaarskaarten versturen

Voor het versturen van zakelijke nieuwjaarskaarten heeft u nog iets meer tijd. Het is wel fijn als uw relaties en contacten hun nieuwjaarskaart in de eerste week van januari ontvangen. Daarom verstuurt u deze kaarten het best in de week voor Kerstmis. Rond de feestdagen kan de post al wat vertraging oplopen, dus zo bent u zeker van een bezorging net na Nieuwjaar.

Onze tips voor het perfecte moment om zakelijke kerstkaarten te versturen

Internationale nieuwjaarskaart in marmermotief

In de maand januari worden nog heel wat nieuwjaarsrecepties gehouden, dus het is zeker nog mogelijk om ook de tweede of derde week van januari nog nieuwjaarswensen te versturen. Met nieuwjaarskaarten heeft u dus iets meer ruimte voor het versturen van uw kaarten.

Vuurwerk!

Over kerstkaarten, kerstmenu’s, gourmet of zelfs kerstbomen is veel te vertellen, maar vuurwerk is toch iets totaal anders. We rekenen elk jaar wel weer op een mooie spetterende lichtshow om middernacht, maar heb je er wel eens over nagedacht dat er een heuse strategie achter zit om elk jaar opnieuw mensen te verbazen en te ontroeren met mooi vuurwerk? En waar komt deze traditie eigenlijk vandaan?

vuurwerk

Waar komt het vandaan?

Vuurwerk komt oorspronkelijk uit China en werd op grote schaal ook gebruikt door de Chinezen. De productie van vuurwerk zou dus daar zijn begonnen. Zij gebruikten het bij religieuze  gebeurtenissen om boze geesten te verdrijven. Het ritueel van vuurwerk afsteken vormt daarmee een vast onderdeel van de Chinese cultuur. We kunnen dus wel zeggen dat de Chinezen het vuurwerk groot hebben gemaakt.  De reden dat wij vuurwerk afsteken op Oudejaar is dus omdat de mensen van oudsher rondom de jaarwisseling bang waren voor kwade geesten. En door vuurwerk met veel geluid af te steken, dachten ze zo de kwade geesten te verdrijven.  Tegenwoordig gaat het niet meer over het verdrijven van kwade geesten, maar omdat het erbij hoort, mooi is en om het nieuwe jaar spetterend in te luiden.

Dus wat zien we nu het meest op het gebied van vuurwerk?  

Mooi siervuurwerk. Siervuurwerkpakketten en losse potten zijn steeds meer in. Veel kleur en vooral vuurwerk wat lang blijft hangen is erg populair. Knalvuurwerk zoals rotjes en strijkers komt steeds meer op de achtergrond. Dit is eigenlijk meer iets voor de jeugd.  Maar de Chinese rollen  (oftewel de duizendknallers) blijven wel in trek. Ook volledige pakketten met vier, vijf of zes grote cakes er in zijn erg in. Je hebt dan een complete vuurwerkshow met één pakket.  Mensen geven ook liever iets meer geld uit voor mooi vuurwerk,  of een compleet pakket dan bijvoorbeeld meerdere kleine pijltjes en potjes. Daaruit kunnen we concluderen dat  kwaliteit primeert boven kwantiteit.

Kortom, laten we het jaar knallend afsluiten, alle boze geesten verdrijven en met een frisse start 2019 beginnen, door volop te genieten van al het vuurwerk. Want wat is er mooier dan deze traditie voor te zetten en het nieuwe jaar spetterend in te zetten? Alvast een Happy New Year!

Spetterende nieuwjaarskaart 2019 (848.021)

Nieuwjaarstradities wereldwijd – de 10 grappigste op een rijtje gezet

Nieuwjaarstradities wereldwijd – de 10 grappigste op een rijtje gezet

10, 9, 8… nog enkele seconden aftellen en daar is alweer een nieuw jaar!

In België zetten we het nieuwe jaar traditioneel in met een stevig feestje, een glas champagne en als het even kan, wat vuurwerk. Onze Noorderburen luiden het jaar steevast in met een oliebol in de hand of een verfrissende Nieuwjaarsduik.

Maar niet iedereen houdt het zo ‘braaf’. Sommige landen houden er wel heel vreemde gebruiken op na… Wij laten u graag meegenieten van de tien grappigste / vreemdste nieuwjaarstradities.

Mondje vol

Is het al middernacht? Dan luidt de Spaanse nieuwjaarstraditie dat je op de eerste twaalf klokslagen 12 druiven moet eten voor een jaar vol voorspoed. Elke druif staat garant voor een maand geluk.
Makkelijk? Probeer het zelf maar eens, 12 druiven op 12 seconden in je mond te proppen…

De Chilenen gooien het eveneens over de culinaire boeg. Klokslag 00:00 eten zij een lepel met linzen. Een jaar voorspoed op vlak van werk en geld verzekerd… voor wie er teveel eet, buikkrampen de volgende morgen eveneens.

Nieuwjaarstraditie in Spanje

Source : holabarcelona.com

nieuwjaarstraditie in Chili

Source : Pinterest

 

Beter een goede buur…

Die Denen hebben toch wel een apart gevoel voor humor! Zij sparen hun ongebruikt servies op tot 31 december en gooien dat om middernacht stuk tegen de deur van hun buren. En het wordt nog beter : hoe groter de stapel, hoe meer geluk hen te wachten staat in het nieuwe jaar.

In Zuid-Afrika kennen ze een soortgelijke nieuwjaarstraditie : klokslag middernacht gooien ze er hun oude meubels en toestellen door het raam. Misschien toch maar beter even vooraf met de buren checken als je dit thuis wil proberen?

Nieuwjaarstraditie in Denemarken

Source : Thinkstock

Wie het broekje past, trekke het aan…

In Argentinië dragen ze op oudejaar splinternieuw rode ondergoed. Deze nieuwjaarstraditie zou ervoor zorgen dat het nieuwe jaar gevuld is met liefde.  Om diezelfde reden dragen Mexicanen hun mooiste rode ondergoed, terwijl in Bolivië, Ecuador en Venezuela de kleur van je slip bepaalt wat je kan verwachten in het nieuwe jaar : geel voor een jaar vol geld, rood voor liefde en wit voor vrede…

Nieuwjaarstradities in Argentinië

Source : Cloudhax

Simpeler mag ook

Afgezien van het gekleurde ondergoed, houden de Argentijnen het graag eenvoudig. Klokslag twaalf moet iedereen één stap naar voor doen met zijn of haar rechtervoet voor goed geluk. Enig gevoel voor coördinatie en niet al te veel champagne zijn wel een vereiste…

Nieuwjaarstraditie Argentinië

Source : Pinterest

Afkloppen op het nieuwe jaar

Wil je je nog even afreageren voor het nieuwe jaar begint? Tijdens het Takanakuy Festival in Peru worden net voor middernacht openstaande ruzies beslecht met een paar rake klappen. Kwestie van het nieuwe jaar te beginnen met een schoon geweten… en een paar blauwe plekken!

Nieuwjaarstraditie Peru

Source : Cloudhax

Hop met die beentjes

In Brazilië vraagt de nieuwjaarstraditie dat je om middernacht 7 keer over een golf springt. Elke sprong zou garant staan voor geluk en voorspoed voor iedere dag in de week. Als je het ons vraagt, vooral een leuke verfrissing in een land waar Nieuwjaar traditioneel bij tropische temperaturen wordt ingeluid

Nieuwjaarstraditie in Brazilië

Source : Pinterest

Burn baby burn

In het lijstje van niet zo appetijtelijke nieuwjaarstradities, staan de Russen met stip op één.  Klokslag middernacht schrijven die hun wens op een klein papiertje, dat ze vervolgens verbranden en in een glas champagne gooien. Voor 00:01 moet dat glas champagne leeg zijn om hun wens te laten uitkomen.  Lekker? Nee. Maar hoe anders raak je ooit aan een vette bankrekening ?

Om het rijtje van aparte tradities af te sluiten, reizen we nog even naar Ecuador. Daar worden er op oudejaarsavond massaal vuurtjes gestookt. Mensen verzamelen er voor hun huis en steken er foto’s in brand die hen herinneren aan slechte momenten tijdens het afgelopen jaar. Hun manier om komaf te maken met de geesten uit het verleden en met een schone lei aan het nieuwe jaar te beginnen.

nieuwjaarstradities in Rusland

Source : Pinterest

Nieuwjaarstraditie in Ecuador

Source : Pinterest

 

 

 

 

 

 

 

Welke van deze nieuwjaarstradities je dit jaar ook wil uitproberen, wij wensen je alvast een schitterend nieuw jaar toe!

Banner kerst VL