Zoekt u elk jaar weer een unieke kaart om uw warme kerstgroeten over te brengen? Kies dan dit jaar voor een kaart met foliedruk en voeg een extra sprankeltje aan uw kerstwensen toe.

Referentie 848.010

Ambachtelijke druktechniek

Foliedruk is een ambachtelijk drukproces, dat een grote toewijding en vakkennis vraagt. Buromac kan steunen op jarenlange ervaring met deze techniek en weet dan ook bijzonder mooie kaarten te creëren.

Om een foliedruk uit te voeren wordt op basis van een uniek ontwerp eerst een ‘stempel’ in magnesium aangemaakt. Deze stempel wordt op de machine aangebracht en in de juiste positie ingesteld. Vervolgens worden de kaarten in de machine gelegd en wordt de folie bevestigd tussen de kaarten en de stempel. De machine drukt het papier dan tegen de folie en de stempel. Door de hoge druk en warmte wordt de folie op het papier overgebracht. Het resultaat is een mooi glanzend laagje op het papier!

Spectaculaire effecten

Foliedruk bestaat in allerlei soorten en kleuren. Feestelijk goud, elegant zilver of schitterend rood: het is allemaal mogelijk en het effect is telkens weer anders. Bij de kaart hieronder werd gekozen voor gouden confetti en een feestelijke kerstgroet in goudfolie. De groene boompjes in waterverf in combinatie met de ambachtelijke goudfolie geven de kaart een unieke artisanale uitstraling. Deze kaart met zijn gouden accenten ademt één en al kerstsfeer uit!

Referentie 848.018

Benieuwd hoe een kerstkaart met foliedruk tot stand komt? Neem dan zeker even een kijkje naar onze andere blog omtrent foliedruk.

Veel succes in uw zoektocht naar de perfecte kerstkaart en wij wensen u en uw team alvast prettige feesten!