Categorie: kerstfilms

De 10 leukste kerstfilms voor jou uitgezocht!

Het is bijna Kerstmis, de lichtjes in de kerstboom branden en je ligt gezellig op de sofa onder een dekentje. Wat ontbreekt er nog? Een kerstfilm natuurlijk! Elk jaar komen deze films weer op tv, maar toch blijven we kijken. Het is toch een heerlijke guilty pleasure in de winterperiode met zijn koude weer en korte dagen? Iedereen kent de klassiekers wel, maar er zijn ook heel wat nieuwe kerstfilms. Hier vind je de mooiste klassiekers, die je moet gezien hebben. Ontdek in het lijstje hieronder de leukste nieuwkomers!

1.     Frozen

Prinses Elsa van Arendelle bezit magische krachten en bedekt haar koninkrijk met een dikke laag sneeuw en ijs. Haar jongere zusje Anna trekt erop uit om haar te zoeken en zowel haar zus als het land te redden. Ze krijgt hulp van de ruige Kristoff, zijn eland Sven en de vrolijke sneeuwman Olaf. Samen beleven ze een hartverwarmend avontuur!

2.     The holiday

Amanda uit Hollywood en Iris uit Engeland willen even ontsnappen aan hun eigen leven en besluiten om twee weken van huis te ruilen. Beiden worden ze verliefd, maar ook hun problemen en dilemma’s reizen hen achterna… Waar en met wie zullen zij Kerstmis doorbrengen dit jaar?

3.     Love actually

Tijdens de kerstperiode is iedereen op zoek naar liefde, warmte en vriendschap. Dat loopt echter niet altijd van een leien dakje en dat ontdekken ook acht Londense koppels… We zien hen met vallen en opstaan omgaan met liefde en vriendschap in de maand voor Kerstmis. De ideale romantische kerstfilm!

4.     The polar Express

Een jongetje dat niet gelooft in de kerstman stapt op een trein naar de Noordpool en beleeft een magisch avontuur. Dit is een fantastische kerstfilm voor de hele familie.

5.     The family Stone

Zoals zovele families komt ook de familie Stone elk jaar samen om Kerstmis te vieren. De strikte zakenvrouw Meredith zal er voor de eerste keer de uitbundige familie van haar vriend Everett Stone ontmoeten. Komt dat wel goed?

6.     Joyeux Noël

In de Eerste Wereldoorlog strijden vele duizenden mannen aan het front. Dan breken de kerstdagen aan en onverwachts ontstaat een wapenstilstand op kerstdag. Deze film toont dit ongewone kerstfeest door de ogen van verschillende soldaten en laat niemand onberoerd.

7.     Elf

De kerstman en zijn elfen zijn volop bezig met de voorbereidingen voor het kerstfeest. De elf Buddy is veel groter dan de andere elfen en ontdekt dat hij eigenlijk een mens is, die geadopteerd werd door de elfen. Wanneer hij naar zijn biologische ouders op zoek gaat, start een magische rollercoaster van avonturen…

8.     New Year’s eve

Deze film draait niet rond kerstavond, maar rond oudejaarsavond. We volgen het leven van verschillende New Yorkers die elk hun eigen zorgen en verlangens hebben. Wat zal er om middernacht gebeuren?

9.     Just friends

In deze film met de knappe Ryan Reynolds bezoekt een man zijn thuisstadje voor de kerstdagen. Hij ontmoet er het meisje waar hij verliefd op was toen hij op school zat. Ondertussen zijn ze beiden veel veranderd…

10.   Anywhere but home (Four Christmases)

Kate en Brad zijn beiden kinderen van gescheiden ouders en voelen er niets voor om Kerstmis met hun familie door te brengen. Daarom zoeken ze elk jaar een smoesje om aan de familiefeesten te ontsnappen. Dit jaar kunnen ze er echter niet onderuit en vieren Kerstmis bij hun familie. Een ware beproeving !

Bekijk ook zeker onze tips van vorig jaar!

 

Onze top-10 van leukste kerstfilms aller tijden

De beste kerstfilms op een rijtje gezet…

Je kent ze wel, die echte klassiekers die elk jaar tijdens de kerstdagen opnieuw worden uitgezonden. Van Sissy tot The Sound of Music, van Love Actually tot Home Alone… ook al hebben we ze al tien keer gezien, toch blijven we kijken.

Want geef toe, wat is er gezelliger dan tijdens die donkere dagen onder een warme plaid te kruipen, met popcorn of een hapje erbij, en een leuke film op te zetten? Wij zetten graag onze top 10 van beste “echte” kerstfilms voor jou op een rijtje!

1. How the Grinch stole Christmas

Old-time favorite over een groene lelijkerd die Kerstmis haat en op kerstavond alle kerstcadeaus wil gaan stelen. Lukt het een klein lief meisje om hem van zijn snode plannen te doen afzien?

2. The Santa Clause

Tim Allen speelt een man die verplicht wordt de nieuwe kerstman te zijn omdat de vorige door zijn toedoen dood is en komt daarmee in allerlei vreemde situaties terecht. Grappig en ontroerend tegelijk.

3. Miracle of 34th Street

Wat gebeurt er als de ingehuurde kerstman dronken blijkt te zijn en de invaller veel beter is? Een echte kerstfilm over geloven in de kerstman, de liefde en de goedheid.

Kerstfilm GrinchKerstfilms Santa ClauseKerstfilms Miracle   

 

 

 

 

 

 

 

4. A Christmas Carol

3D Fantasy-kerstfilm van Disney, gebaseerd op het verhaal van Charles Dickens. Vooral de zeer knappe vertolking van Jim Carrey valt op.

5. Rudolph, the Red-Nosed Reindeer

Het rendier Rudolph wordt door de kudde uitgelachen omwille van zijn rode neus. Tot hij op een dag de slede van de kerstman mag trekken…

6. A dog named Christmas

Hartverwarmende kerstklassieker over een hond die ‘Christmas’ wordt genoemd. Haal die zakdoeken maar boven!

Kerstfilms Christmas Carol Kerstfilms Rudolph

 

 

Kerstfilms Dog

 

 

 

 

 

 

 

 

 

7. Arthur Christmas

Elk jaar is het voor de kerstman een race tegen de tijd om alle cadeautjes in één nacht te leveren. Als er één kind wordt overgeslagen, is het aan Arthur Christmas, de ietwat knullige zoon van de kerstman om de boel te redden… Een van die knotsgekke kerstfilms waar het hele gezin plezier aan beleeft.

8. All I want for Christmas

Een meisje vraagt aan de kerstman om haar ouders terug bij elkaar te brengen. Haar broer wil niet vertellen dat de kerstman eigenlijk niet bestaat en bedenkt een plannetje.

9. White Christmas

Kerstmis in het jaar 1944 : een kapitein en een soldaat entertainen de Amerikaanse troepen met liedjes. Na de oorlog gaan de twee op tournee…

10. Santa Claus is coming to town

Het ultieme kerstverhaal over het ontstaan van de kerstman en vele andere kersttradities. Vooral de gelijknamige titelsong is er eentje die dagenlang in je hoofd blijft steken.

Kerstfilms Arthur Christmas

Kerstfilms All I wantkerstfilms white christmaskerstfilms Santa

 

 

 

 

 

 

 

 

Jouw favoriet gevonden? Kruip dan maar snel voor de buis met een lekkere kerstsnack en maak er gezellige kerstdagen van!

 

Banner kerst VL