De rol van de kerstkaart heeft sinds de eeuwwissel  een heuse (r)evolutie doorgemaakt. Ook al  tweeten, app’en en skypen we er vrolijk op los, toch heeft de kerstkaart haar charme bijlange nog niet verloren. Meer nog, de waarde van een wenskaart wordt voor een bedrijf anno 2019 terug belangrijker. De kerstkaart wordt een uiting van waardering naar je zakenrelaties toe. We kunnen het zelfs voorzichtig een belangrijk marketingmiddel noemen.
We zetten even de evolutie sinds het jaar 2000 even op een rijtje.

 2000 – 2004: Relaties onderhouden met een kerstkaart

De stijl van de kerstkaarten was rond het jaar 2000 eerder klassiek. De kerstkleuren zoals kerstgroen, rood en goud waren toppers. Een rode nieuwjaarskaart met een stijlvolle kerstboom sprong er toen uit. Alle kaarten waren luxe afgewerkt met goud- en zilverfolie.  Bedrijven gingen massaal klanten benaderen op het einde van het jaar met hun kerstwensen.

Warmrode zakelijke nieuwjaarskaart met zilveren 19 (ref. 848.060)

2005 – 2010: Indruk maken dankzij een kerstkaart

Enkele jaren later groeide de kerstcollectie uit tot een trendy collectie met kaarten in zwart papier of zilver. Er werd ook geëxperimenteerd met kleur: fluokleuren en zomerse kleuren waren geen uitzondering. De papiersoorten zelf ondergingen ook een metamorfose. Structuurpapier met krokostructuur en soft-touch special effects mochten niet ontbreken. Er werd ook al eens geëxperimenteerd met leuke slogans en foto’s.
Toch bleven de kaarten hun ware ‘aard’ niet verloochenen. Ook al kregen we een heuse economische crisis te verwerken, een warme kerstwens uitsturen aan zakenrelaties bleef voor bedrijven belangrijk.

Wenskaart met donkerblauwe kerstbal

Wenskaart met donkerblauwe kerstbal (ref.
847.062)

Vandaag: Communiceren

Vandaag de dag hebben kerstkaarten ook een multifunctioneel karakter. Naast een kerstboodschap uitdragen, wordt de kerstkaart ook een handig communicatie instrument.  De huisstijl, de branche en het imago van het bedrijf bepalen mee de keuze voor een bepaalde kaart. Het bedrijf kan kiezen voor een originele slogan op de kerstkaart om zo een ludieke indruk na te laten bij haar klanten. Wat dacht u van een zakelijke kerstkaart waarbij uw logo het hele jaar door zichtbaar is bij uw relaties?
Verder is het ook mogelijk om met onze kerstkaarten een goed doel te steunen. Met een kerstkaart ten voordele van Artsen Zonder Grenzen laat uw bedrijf een positieve indruk na.

Zakelijke nieuwjaarskaart Stronger together! (ref.
848.009)

 

De stijl van de kerstkaarten mag dan al wat moderner geworden zijn, uiteindelijk blijft de boodschap nog steeds dezelfde. Zakenrelaties  bedanken voor de fijne samenwerking en een gelukkig Nieuwjaar toewensen. Voeg daarbij nog een leuke twist en jouw kerstkaart zal zeker opvallen bij je relaties!