Alles begint met een idee…

Het hele jaar door verzamelen onze ontwerpers inspiratie en ideeën voor de kerstcollectie. De ontwerpafdeling brainstormt en zoekt naar de hipste trends. Uiteindelijk wordt al die input omgezet in heel wat ontwerpen, waarvan de mooiste worden uitgekozen. Alle ontwerpen worden zorgvuldig uitgewerkt en bijgesteld, tot alles perfect is!

Buromac heeft in de kerstcollectie van 2018-2019 veel gewerkt met foliedruk kaarten. Deze mooie druktechniek heeft als eindresultaat een mooi glanzend laagje dat een extra ‘sparkle’ aan de kerstkaart geeft. Dit kan in heel wat verschillende kleuren: koper, goud, zilver, rood…

De foliedruk wordt voorbereid

Net als een perfect kerstdiner kan ook een prachtige foliedruk niet zonder een goede voorbereiding. Wij brengen de folie aan door een magnesium ‘stempel’ tegen de kaart te drukken. Tussen de kaart en de stempel bevindt zich de folie. Deze ‘stempel’ moet dus eerst voorzien worden. De drukker snijdt het papier op het juiste formaat  en legt het papier klaar. Nu kan de foliedrukker beginnen!

Een ambachtelijk drukproces

De foliedrukker is een echte specialist, hij of zij kent het vak door en door.  Eerst en vooral stelt de drukker de machine met veel aandacht en precisie in en maakt hij de magnesium stempel vast. De machine moet precies de goede temperatuur hebben. Daarna brengt hij de folie aan tussen de stempel en het papier. Wanneer de drukker de machine in gang zet, wordt het papier tegen de folie en de stempel gedrukt. Door de hoge druk en warmte wordt de folie tegen het papier gedrukt en blijft er een laagje folie achter op de kaart. En op deze manier voegen wij aan alle kaarten wat extra kerstmagie toe!

Afwerking tot in de puntjes

Als de foliedruk klaar is, is het tijd voor de afwerking van de kaart. De drukker voorziet de kaarten (indien nodig) nog van een vouwlijn of als de kaart nog een speciale vorm heeft, wordt deze nog op een andere machine ‘gestanst’.

Wanneer de kaarten helemaal klaar zijn, worden ze hier geteld en voorzien van een label, daarna worden ze in het rek gelegd. Daar wachten ze glanzend en sprankelend totdat u ze bestelt!